CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 31 March 2012

kU inGinKan DIriMu ikHlaS menciNTaiKu





♥ BIAR DIA TAHU, SAYA TAK KISAH ♥

Biar dia SALAH SANGKA... Biar dia SALAH ANGGAP... Biar dia SALAH MENDUGA... Biar dia TAHU YANG BURUK... Sebelum MENGHARAP yang baik-baik...

Kalau dia IKHLAS, dia akan sedia MENERIMA KEKURANGAN yang ada, dari hanya mengharap yang baik dan sempurna...

Apa guna menghabiskan masa menunjukkan kebaikan, bila dia TIDAK BOLEH MENERIMA KELEMAHAN DAN KEKURANGAN ? Biar dia tahu saya tak pandai itu, saya tak pandai ini...

Biar dia tahu, saya mungkin tak dapat memenuhi EXPECTATION dia yang tinggi melangit itu... Biar dia tahu, saya pernah punya MASA LALU, namun saya masih punya MASA HADAPAN...

Biar dia tahu, biar dia buat keputusan supaya dia tidak rasa TERTIPU, supaya dia tidak menyesal kelak...

So, tak kisahlah... Ada jodoh ada lah kan ? I trust HIM more... (^_^) Saya lebih prefered dilihat sebagai diri saya yang tak sempurna... Biarlah mereka tahu saya tidak tahu itu, tidak tahu ini, dari mereka melihat kesempurnaan saya yang konon maha baik. I'm glad to be me even it's hard to be me (^_^)

Thursday, 29 March 2012

sEdiH,,,,

asSAlam semuA,,,,
hmmm,,ku sedih sangat nie,,,,
kenapa la,,,masalah nie seringkali mengganggu aku,,,,
arggggg,,,aku tak suka la nk pikir2 kan semua hal ni,,,,benci,,,,
tapi,,,,jika korang pun berada di tempat aku,,,semestinya korng pun sama,,,,
hhhmmmm,,,,sedih,ni,,,,
kira2 3 bulan leboih,,dah,,,aku masih belum tahu masalah aku,,dengan sahabatku ni,,,,
kenapa dia tiba2 menghilangkan diri,,,tak contact aku lansung,,,,bila aku on9...salu jugak la ku tengok muka dia on9,,,tapi,,,dah beberapa kali aku chat sama dia,,,,dia lansung tak nk eply,,,,hhuhuu,,,apa salah aku ba,,,
aku tak paham,,,
sebelum ni dia ok je dengan aku,,,nape pulak tiba2 dia menghilangkan diri begitu saja,,,,
hhuhuhuhu,,,aku sunyi,,,,tak da tempat aku untuk meluahkan segala isi hati aku,,
selalunya,,,,setiap kali aku ada masalah aku akn ceritakan kepadanya,,,
tapi sekarng,,,aku tak tahu nak luahkan dengan siapa,,,
memang aku bnyak kawan,,,tapi,,,dia kawan ku sejak kecil lagi,,,tak semudahnya aku melupakn dirinya,,,
,,,,,,,,
ya ALLah pa ka salah diriku ini,sehingga dia hilang tanpa kata,,,,apa aku sudah menyakitkan hatinya,,,,
ya Allah satukan hati2 kami semula ....
berikan aku jalan yang terbaik bagi menyatukan persahabatan kami,,,
amin,,,,,

kenangan semasa form 4
cute nak,,,
aku,my kazen AFARINA n pwend MIZA
        sahabat,,,sesungguhnya,,aku amat merindui dirimu,,,,>_<
 maafkan diriku,,,sekiranya aku telah menyakitkan hatimu,,,,

Saturday, 24 March 2012

sPeCial DaYS

asSAlamualaikum,,,
salAm sayang untuk semua,,,,,,,
hmmmm,,,semalam 24 march 2012,,,,
hurmmmmm,,,,aku gembira sangat ,,,,hehehhe
kenapa pulak aku gembira sangat nie ekkkk????
mau tahu nape,,,,,,semalm aku habiskan masa aku dengan orang2 yang special
n orang yang palinggggggg2 special,,,,,heehheh
tu la yang gembira gilerrrr ni,,,,hhuhuhuhu,,,,,
hmmmmmm,,,apa yang paling penting,,,aku akn gembira bila  tengok orang2 yangku sayang dan paling sayang gembira yang teramat sangat,,,,,,hhhhuu,,,kalau semua gembiraa,,,,aku la yang paling2 gembira di atas kegembiraan mereka,,,,,,hhhuuhuhu
hmmmm,,,kalo nk tahu,,,kubah  bukan la tempat destinasi percutian kami pada kali ini,,,
tapi,,,atas2 kesulitan yang dihadapi,,,
hati ini menjadi hampa,,santuBong time,,menjadi kubah time,,,,
pa kha,,,,tapi,,,kesedihan itu suma,,,tidak boleh diukirkan,,,
biasala,,,
kami kan seorng yang tabah menghadapi suma dugaan,,,hehehh,,,,
so,,,rancangan yang selama  1bulan dirncng telah pun musnah,,,so rancngan yang hanya seminggu di rancang kini bermula,,,,
huuuhhhh,,,,now,,,we are happy together at KUbah!!!!
hmmmm,,,now,,,,,mulalah perjalan speCial day aku ,, MIster K n tEmAN2,,,,,
NEUTRAL FACE,,,WITHOUT MAKEUP,,,,
TP TIME BAU MASAM JAKKKK
OPPPSSSS!!! TERLEBIH LA PULAK,,,

CHECK OUT FROM POLIKU,,,,,HHHUH,,,,

NAMPAK COOL JER KAN,,,TP SEBNARNYA,,,TNGAH
KEBINGUNGGAN ,,,,"SAPA MAU HANTAR AT
KUBAH" HEHEHEH
NAHHHHH!!!!SEKARANG KAMI DALM PERJALANN,,,
KUBAH!!!!WAITING,,,WE ARE COMINGGGGG
>_<
KUBAHHHHHH!!!!WE ARE COMINGGGG!!!
SYOK NYE,,,,,,MANDI MANDA,,,,,

CHECK IN TIME,,,,,,

AIR!!!!!!AIR!!!!!!
HMMMM,,,,,BARU JER SAMPAI,,,DAH HAUS,,,
PA KHA,,,NAMPAK SANGAT TAK SARAPAN PAGI...
NIE LA,,,TERLALU EXCITED,,,,,,
Hmmmmm,,,sekarang kami dah sampai ke destinasi,,,,
so bermula la cerita suka duka kami menunggu YB daus yang kelewatan membawa makann,,,,,
huuhuuh,,,YB apa daaaaaa,,,,,

SEBELUM MENUJU KE WATERPOOR!!!
KONON,,,
HUHUHUH,,,BEST KAN,,,
KIRI,,,IKA, LILY,AIN N FINA
 NOW,,,,YB daus sudah smpai,,,so,,,makana kami pun sampai,,,,,
hhhuuhhh,,,lapar,!!!!!!!
banyangkan dr pukul 9 until jam 12 maknan baru sampai,,,
mana tak mengeroncong peruT minta diisi,,,
BBQ TIME,,,,,

MUKA2 LAPARRRRRR!!!!HEHHEH
TP MEMAHAMI,,,,
 hhhuuuhhh,,,geng2 ku memang memahami,,,dia orang lansong tak ganggu aku n MIster K tengah bahagia,,,,
terbaik la,,,,!!!!!! lurve them very muchhhhhh,,,mmmuahhhhh,,,,
NIE JAK LAUK2,,,YANG ADA,,,
TP MEMADAI UNTUK MENGISI PERUT KOSONG,,,,
BEST!!!!!!
NIE LA MUKA2 BAKAL AKAUNTAN,,,
HHAA,,,KLUAR TOPIK LA PULAK,,,
SAHABAT2 YANG SENTIASA DISISI SETIAP SAAT,,,,

SHARING IS CARING,,,
APA2 JAK MKNAN,,,
SEMUA KONGSI,,,BIAR PUN SEDIKT,,,,
TERBAIKKKKKKK!!!!!

AKU N MISTER K,,,,
BAHAGIA BERSAMA!!!!
PA MACM,,,,CUN KHA,,,,HEHHEH

SEMOGA KITA KEKAL BERSAMA
TEMANNNNN!!!!!
DARI KIRI,,,,AKU, IKA, PIKAH, ILAH, LILY,EMY,FINA N
LAST SEKALI,,,YANI,,,

MAU TAHU,,,yB DAUS,,,,
TU LA,,,,SORNG2 JER LELAKI,,,
TP DITEMANI
MISTER k
MISTeR k N mISS K
OKEyyyyy,,,that allll i can share,,,,semoga,,,hubungan Aku , Teman n MIster K kekal bahagia hingga ke syurga,,,,
sesungguh nya aku sanGat bersyukur kerana dikurniakan sahabat2 yang sentiasa ada di sisi saat duka mahupun luka,,,,,alhamdulillah,,,,
sababat,,,,,u r the BESTTTT!!!!!!mmmmuahhhh,,,,lurve u allll,,,
4 MISter k,,,,semoga,,,hbNGan kita kekal selAmanya,,,hingga ke SyurGa,,,,lUrve u ,,,
 seMoga ita memperolEH kejaYAan di Dunia Dan di aKhirat,,,,,
                                                                                                    luRVe u alllllllllllllllllllll,,,,,,,,,,,,,


l

Thursday, 22 March 2012

Hampa!!

Assalamualaikum,,
Salam Sejahtera,,
Mister k,,selaku admin ke-2 ign meng'update' status ari tok,,
22 Mac 2012??
Dah juak gagal,,
Moto rusak,,,
Handphone ilang,,
nang pangai nyawa ku ritok,,ya rupa si tambi ya juak nyuruh ku pangai,,
Anyway,,ku arap yg blku tok da hikmah,,,ermm,,status ari tok cam pelik jk nk??tp ok lh,,suka duka kehidupan kita didunia tok,,ahaha,,ku mseh mampu ketawa dlm duka yg lena,,
paham x??Mun xphm bgs,,,sbb aku pun xphm,,ahaha,,tp ok lh,,sekadar saringan jk,,
k lah,,ya jk ritok,,
nyawapangaitok,,
 ahaha,,,jgnn knk tipu jk lh,,
k ya jk,,daaaa,,
Assalamualaikum,,kum,,kum,,Peace!!

P/s: Lurve my lurve Siti Huzaimah Zaidi,,^_-
My Lurve,hihi,,

Wednesday, 21 March 2012

baZAar niAGA VS cuti2 1 MALaysIA

aSsalamuaLaikum ....
dalam sAlam SAtu MAlaysia,,,,
terlebh dahulu,,,ingin sekali aku memohon MAaf kepada MISTER K,,,
sebab dh lma tak jalnkn tugas sbgai PENGupdate blog nie,,,,maklum
la.....bz memanjang,,,heheeh,,,akhir2 nie,,,,memang tidak dinafikan,,,aku memang teramat2 la busy,,,,hhuhuh,,,sehingga tak terkata kepenatan yg aku  rasakan nie,,,perrghhhhhh,,,
nak tahu ,,,pa yang aku n kawan2,,,buat yg busy teramat sangat tu,,,,,jommmmm,,,,terokai kehidupan kami,,,
hahhahah,,,,
Firstly,,,nk cta pasal BAZAAR NIAGA 2012
nie,,,persiapan untuk team NASI GULUNG,,,,hari pertama,,,hmmmm,,,
memang huu -hara
nie pula,,,,ketekunan seorang wanita penjual DADIH BERAIS,,,,
dlam menjayakan jualn nya,,,,tp smpat juak bergambarrr!!!!
malas nk cita,,,
 
 
hahha,,,,,,ketekunan kumpulan LEKOR BERASAP,,,,membuat kerja,,,
dapt untung mantap apa,,,walaupun berniaga just 1 hari 1/2 jakkk,,,
boleh mju lagi nie,,,untuk sem depan,,,,
yang ni baru gerai kelas kami,,,belum lagi gerai2 kelas lain,,,,hhuhuhu,,,banyak saingan,,,tapi usaha perlu ada untuk berjaya,,,,itu yang penting kan,,,then,,,sebusy mna pun kami,,,,tapi,,,aktiviti yang dianjurkan kelab JP tetap kami sertai,,,,biar suruh org lain yang jaga lekor,,,,janji,,,HAPPY!!!!

first aktiviti,,,,, "baling pingPOng smbil tutup MAta"!!!!

semangat iela n kuza mok baling ping pong,,,,lepas nie,,,kena tutup
mata ,,,org yang baling xbole tengok,,,,lucu,,,, 

kanan,,amy,,,kiri ika,,,,
puhhhhh,,,semngat nk mengalahkn kawan2 ,,,tukang sambut  pingpong!!!
aktiviti kedua,,,baling belon berair,,menghadap kedepan,,,
then baling kebelakang,,,orng belakang memang main perann penting la,,,
dari depan,,,,ika, amy, allanie,, kuza n ain,,,
hehehhe,,,muka2 yang paling aktif menyertai sukan JP,,,
ika,amy, kuza n iela,,,
budak2 kiut,,,,
hmmm,,,,walaupun sem nie kami tak beroleh kejayaan tapi tetap nk teruskan usaha untuk sem depan,,,heheheh,,,
nie aktiviti yang kami buat selama 2 hari semasa aktiviti bazaar niaga di jalan kan,,, tp pa yang paling penting,,,,dah penat2 buat semua keja,,,,hhuhuhu,,mister K jumpa....hehehehh,,,syok glerrrrrr,,,,,

mister K n miss K..
senyum lebarr!!! bahagia bersama!!!
  lain pula aktiviti CUTI2 1 MALAYSIA
hmmm,,,memang aktiviti wajib la,,,setiap minggu kuar jalan2 sama kekawann,,,,hhuhuhu,,,syok,,,biar pun tak da duit,,,yg pasti hati bahagia,,,sentiasa,,,itu  yang penting kannnn,,,heehehh,,,
jom tengok g,,,apa pulak aktiviti yang kami buat,,,,,
hehehhe,,,,asyikkkkkk,,,,gitu,,,,
SABTU- 17 MAC  (malam)

HUHUHU,,,,asyikkkk,,,nak main sampan,!!!!
last2,,,mabok darat,,,,asa mau jatoh jak,,,jantung time main,,,
kalo nk try,,,bole,,,,
mamam time,,,,nie amy n yanie,,,,dah x sabar tggu maknan,,,
lu bgambr,,heheh,,pantang tengok orang
pegang hP,,,mesti nk bgambar,,,, at seven on seven matang jaya
AHAD _18 MAC
wayang _the spring
kiri pikah, yani, kuza, emy n pina,,,
cute2 girls,,,,hehehe

at DAMAI SENTRAL,
with adik2 from LABUAN,,,
muka2 ceria,,,dapat jaln2 sma kawan2,,,
sehari suntuk tu,,,,
ok,,,tu jer,,,dapat kongsi,,,,bnyak lagi nk kongsi sma kamu,,,tp,,,,masa tak mengizinkan la pulak,,,,hehehhe,,,laen kali,,,sambung lagi,,,,
hmmmm,,,,kecian sama iela n ika,,,x ekot,,,keta xmuat,,,,..
papun,,,terbaikkk,,,la kawan2,,,,,perghhhh!!!!
ok lain kali,,,saya kan kongsi cta lagi untuk semua,,,,daaaa,,,,
saLAM,,,,,peace!!!
               baZAAR niAGA VS CUTI1  1 MaLAYsiA
yg mna terbaik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
enjoyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >_<                                                                            
rindu sama kamu,,,,MISTER K,,,,,

Tuesday, 13 March 2012

hATIKU,,,

asSAlamualaikum semua,,,,,
ya ALLAH....
mengapa hatiku ,,,selalu,,,berlagu sepi,,,,,,
apa aku selalu menyakit hati mu syang,,,,,
maafkan aku jika aku selalu menyakitkan hatimu,,,,
sesungguhnya,,,aku tidak mampu untuk memenuhi apa yang kau rasakan,,,
malah aku juga tidak mampu untuk menjadikan diriku yang terbaik untuk mu,,,,,
kini aku kian merasakn dirimu mula menyembunyikan sesuatu dariku,,,sehinggakan aku berasa bersalah terhadap dirimu,,,,
mengapakah begini,,,,,,
 cubalah engkau mengerti,,,
kini,,,,andainya kau ingin tahu,,,,betapa aku merindui dirimu,,,
betapa aku mencintaimu,,,,aku tidak ingin kehilangan mu,,,,
aku..... sering merindui kata2 manis darimu,,,,
mengapa engkau rela membuat diriku begini sayang,,,pa salah ku terhadapmu,,,,
tolongla,,, jangan kau biarkan hati ini berbicara sendiri ....
ianya amat menyakitkan,,,,
seribu kali kemaafan ku pohonkan keatas dirimu jika aku tidak mampu untuk mengukirkan senyuman manis di bibirmu,,,


MAAf!!!!
MISTER K,,,


* mainan kata2 yang tidak pernah pudarrrrr.....:)

Tuesday, 6 March 2012

PWend n I ,,,,u N me,,,BILa????

asSAlamualaikum semua,,,,
hari ini nk kongsi sikit aktiviti  saya n pwend dihujung minggu yang lepas,,,,,
hari pertama sabtu 02032012....
tepat jam 08 pagi,,,aku sudah bangun,,,pastu g mndi ,bersiap,,,
lepas tu,,,dalam jam 11 baru la keluar dari ,POLITEKNIK KUCHING ,,,
hhuhh,,,bukan maen lagi cadang nk keluar pukol 10,,,,check2,,,ada la dua orng nie,,,,tak sedar tidur la pulak,,,,hhhuuhuh,,,,,terpaksala menunggu dengan sabar,,,,
nasib kmk hari itu,,,memang baik,,,,datang je kat bus stop,,,dah tu,,,terus da van yang nk jaln,,,,x perlu tunggu lama2 macm selalu,,,hehheh,,,,
jam 11.30...terus check in,,,(jadiorngkaya jap),,,heheheh
biarpun hotel tak mahal,,,tapi cukup la untuk berlindung,,,,,cukuppla,,,untuk bermegah sikit,,,hhahahah
n then,,,relax2 lu sekejap,,,so,,,,bermulalah segala2 xtiviti yang kami rancang,,,heheheh


ney la lokasi pertama kami,,,,
pizza time!!!!
tiba2 terasa nk mkn,,,dh tu terus pegi,,,hehehehh,,,

ni la yang best dengan pwend2 aku,,,,kalau salah seorng tu cakap nak g sini,,,nk makan ni,,,mesti pergi terus,,,,,heheh,,,tq pwend,,,sentiasa memahami,,,antara satu dengan yang lain,,,,semoga kita sentiasa bersama walau dalam ap jua keadaan,,,,,amin,,
,

saat menikmati mushroom soup,,,,,
panas2,,,best!!!!!!

dah kenyang ka pa kak eja ya,,,,hehehh
nampak gilak gosok2 perut,,,,,lapar ni!!!!
nie la muka2 yang dah terlalu kenyang,,,,,
segar!!!!!!heehheh
,next aktiviti,,,,
kami pegi singsong,,,hahahha,,,memang happy gilerrr nie,,,,,,
gila yang tak terkata,,,hahahahhahahh
pastu g  pulak umah kawan,,,(g pengilan @kenduri)
tepat jam 4 balik semula ke hotel ,,,,pastu hujan mula turun,,,,ni hampa sangat rasa hati ku,,,,plan nk jalan2 dengan MISTER K terbatal la pulak,,,,
jam 7.30....aku,ain kak eja, pina, lily,,,,tunggu kehadiran supirrr yang belum di iktirafkan lagi menjadi supirrr yang bertauliah,,,iaitu daus,,,,(nie classmate aku)
destinasi pertama kami pada malm itu,,,pegi popular,,,habiskan baucer 1MALAYSIA,,,
hahhahah......

bg supirrr (daus) n ain,,,,
   
tq kat daus sebab sabar melayan kerenah kaum2 wanita,,,hahahhah,,,dia saggup bersabar menunggu kami berbeli barang,,,,hahahah,,,,memang cool punye,,,,,
selesai jer berbeli,,,kami pun  p wayang,,,tengok cerita ADNAN SEMPIT2 ,,,,best!!!! tak kering gusi kita dibuatnya,,,,,jom,,,g wayang,,,kita tengok ramai2,,,hahahh

 hari 2 AHAD  03032012

ok,,,hari ini adalah hari kedua kami enjoy,,,,biarpun masanya singkat,,,tapi kami tetap happy!!!! itu lah yang penting,,,,dah seminggu study,,,menatap buku,,,sekali sekala,,,,,rehatkan minda ,,,betul kan,,,

time kenduri,,,,,nak tahu,,,kami 5 orang boleh habiskan makanan untuk 8 orang makan,,,,huhhh ,,,
tengokkkk,,,licin!!!!! terbaik la,,,,
dasyat gilerr makan,,,macam setahun x makan ,,,,,hahahahh,,,,,tu la muka org2 yang paling lapar,,,,,sebab mereka  dua paling akhir habis makn,,,,so ain n kak eja la,,,,yang paling lapar ,,,hahhaha,,,(madahmokdaetsekali abissumadimakn,,,,,,pa ka,,,)


ni aktiviti wajip.....gmbar time!!!!hahahahhaha



berdoa,,,semoga apa yang kami inginkan semuanya menjadi kenyataan,,,
hati2 sentiasa mengharap yang terbaik bersama 2,,,org yang tersayang,,,heheehe

ok la,,,,sesampainya disini saja gambar2 yang mampu saya kongsikan bersama,,,
sedih,,,,bila lagi nk keluar dengan MISTER K,,,,
hmmm,,,,MISTER K dah merajuk,,,saya asyik busy memanjang,,,,sory deng arggg,,,insyallah ada masa kita keluar,,,baru la da cerita yang nk dikongsikan bersama,,,,hehehheh,,,,mis u,,,

 

Monday, 5 March 2012

pErKOngSian daRi haTi keHATi

kenapa begini!!!!                                                       
ingat setiap apa yang kita lakukan ada balasan,,,,,
memang tidak dinafikan kita tidak ditakdirkan sempurna,,,namun kita  berusaha untuk menjadi siapa diri kita yang  sebenarnya,,,
kita tidak meninginkan sesiapa untuk memahami diri kita,,,,tapi apa yang kita inginkan adalah menjaga hati dan perasaan kita,,,,(biarpun sedikit)
ingat kita boleh hormat kepada orang yang hormat kepada kita akan tetapi tidak kepada orang yang coba untuk menjatuhkan kita,,,
kenapa kita perlu berbohong jika kita x senang dengan sikap seseorng,,,,berusahalah untuk berterus terang kepada seseorang jika  ada sesuatu yang kita tidak suka pada seseorng,,,
insyaallah apa yang telah kita lakukan mampu mengubah  diri seseorng itu,,,,(ingatlah bahawa semua manusia tidak sempurna,,,tetapi ingat mengingati antara satu dengan yang lain dan menegur atas kesilapan seseorng itu adalah penting untuk menjadikan mereka terbaik (biarpun hanya dimata kita),,,
jangan biarkan seseorang itu jatuh jika kita ingin berjaya bersama-sama,,,,bantulah seseorng yang kita sayang mencapai kejayaan jika impian kita ingin berjaya bersama2,,,biarlah setiap pahit manis kita rasakan bersama2 ,,,jatuh dan bangun kita adalah untuk membantu antara satu dengan lain,,,,tapi bukanya,,,,memusnah seseorng hanya kerana benci atau dendam kepada seseorng,,,,


bergembiralah saat kita ingin bergembira,,
menangislah saat kita ingin menangis,,,                         
ingatlahhhh....
jadikan kegembiraan kita,,,
keseronokan seseorng                                
jangan jadikan kegembiraan kita,,,,
kesedihan untuk seseorng,,,,,
berusaha untuk mengembirakan seseorng adalah kebaikan,,,,
berusaha untuk memusnah harapan seseorang adalah keburukan,,
mengapa perlu kita memusnahkan harapan seseorng sedangkan kita tahu bahawa hidup kita umpama roda,,,,ada masanya kita diatas ,,,ada masanya kita kebawah,,,

*peringatan untuk diriku dan orang2 yang ku sayangi....
buatlah orang tersenyum biarpun payah untuk kita lakukan,,,,

Friday, 2 March 2012

1 HaTi 2raSA

bismillahirahmanihahim....
assalamualaikum semua,,,,jommmm,,,ambil masa,,,kita renung2kan bersama,,,,
NAK TAHU ,,,,,
APAkah PIlIhaN andA????


Antara KAWAN dan KEKASIH Yang mana harus dipilih..?
KAWAN pengubat kesunyian..
KEKASIH penyembuh kelukaan...

Antara KAWAN dan KEKASIH yang mana harus didahulukan..?
KAWAN tempat mengadu..
KEKASIH tempat bermadu. ..

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya tak bisa disisih...
KAWAN menghulurkan bantuan ..
KEKASIH menghulurkan sokongan. ..

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya diperlukan...
KAWAN sekuntum senyuman..
KEKASIH sepenuh perhatian ..

Antara KAWAN dan KEKASIH Bilakah akan bersatu...?
KAWAN sejujur kata...
KEKASIH setulus setia ...
KEKASIH silih berganti Kerana tiada kesefahaman..
tetapi KAWAN sentiasa disisi mendengar masalah dan mengambil berat tentang diri kita...

JIKA KAWAN itu KEKASIH...dan KEKASIH itu KAWAN...
perlu lah dihadiahkan "Sedalam lautan Setinggi kayangan" kerana "Kasih sayang tiada sempadan" tapi sayang...
KEKASIH tetap KEKASIH...
KAWAN tetap KAWAN..

(MISTER K),,,,:)




                       *APAKAH PANDANGAN ANDA????? REMEMBER FOLLOW YOUR HEART...

Thursday, 1 March 2012

jadiKAn haRI INI,es0k dan sELAManya,,,milik kita berSAMA



asSAlamualaikum,,,,be4rsyukur kita kehadrat illahi kerana hari ini kita masih lagi bersua,,,,
syukur,,,berbanyak2 bersyukur,,,(lu bunyi owg berdoa semasa perhimpunan)hehheh
subahannallah,,,JADikan hari ini lebiH baIK daripada semalam,,,,
sesungguhnya hari ini aku teramatlah bahagia disamping orang2 yang sangat2 mencintai diri,,,
terutamanya,,,MISTER K,,,kawan2,,,ahli keluarga,,,(dan sesiapa saja yang yang sangat2 mencintai aku)
semoga kebahagianku,,,,juga dimiliki,,,kalian,,,insyallah,,,,(kebahagianku,,kebahagianmu jua la katakn)
Hari ni,,,nak kongsi apa yerrr,,,,,
argggg,,,nk bagi korang buat pandangan sikit la,,,
 renung2 kan la,,,,,

               1)    ada 3 hal  dalam dunia yang terpernah pasti
                       a) kekayaan  b)hidup  c) mimpi
               2)    ada 3 hal  yang membolehkan kita berjaya
                        a) kegigihan  b)kemahuan  c) fokus
              3)     ada 3 hal  untuk menjaga sesebuah perhubungan
                       a) kejujuran  b) komitmen  c) pengertian
              4)      ada 3 hal yang paling berharga
                         a) kasih sayang  b)keluarga c)teman
               5)    ada 3 halyang tidak boleh hilang,
                       a)harapan b)keiklasan c) semangat
               6) ada 3 hal yang boleh menghancurkan seseorang
                    a) ego b) memanfaatkan orang c)memainkan perasaan orang




so sekarang bagaiamana,,,,?????
hehheh,,,renung2kan dan selamat meramal....
ingatlah,,,jadikan hari2 yang akan mendatang hari yang terbaik bagi kita,,,
usah dikenang perkara yang lepas,,,namun jadikan ia sebagai pendorong bg kita untuk mengapai kejayaan dan kebahagian yang ingin dimiliki,,,,(biar mimpi sampai kebintang),,,tp jangan biarkan ia hanya sekadar mimpi,,,tp jadikan mimpi itu satu kenyataan,,,insyallah,,,
bersyukur apa yang telah kita miliki sekarang,,,jaga,,,,dan peluk erat supaya ianya tidak terlepas,,,>_<
ingatttt!!!! belajar untuk bersyukur,,,dan cobalah untuk setia,,,,,,(lu blagu ku tek,)bak kata MISTER K ,,,hhhuhhhuuh,,,kebahagian dan kejayaan yang sempurna adalah ketika kita mendapat apa yang kita inginkan tanpa menyakitkan hati seseorang,,,
 
               ♥ ♥ Kita lahir hanya dengan 1 hati jauh di dalam diri kita. Mengingatkan kita pada penghargaan dan pemberian cinta diharapkan berasal dari hati kita yang paling dalam. Belajar untuk mencintai dan menikmati betapa kita dicintai tapi jangan pernah mengharapkan orang lain untuk mencintai kita seperti kita mencintai dia.
Berilah cinta tanpa meminta balasan dan kita akan menemui cinta yang jauh lebih indah ♥ ♥ 



   salam sayang buat semua,,,
   kawan2,,,MISTER K ku,,,luv u alll so much,,,,,
   jadikan hari2 kita adalah hari paling indah untuk kita bersama,,,,semoga kita                     sentiasa bersama walau dalam apa jua keadaan,,,aminnnnnnnnn,,,
hadapi  nya dengan SENYUMAN :)